SEO-teksten maken jouw webshop beter vindbaar

Je kunt nog zulke overtuigende, enthousiaste en wervende productteksten hebben geschreven, als mensen ze niet weten te vinden heb je het eigenlijk voor niets gedaan. Daarom voldoen goede productteksten altijd aan de huidige standaarden van SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Onze tekstschrijvers zijn zeer bedreven in het optimaliseren van productteksten voor zoekmachines. De unieke SEO-teksten die wij schrijven zorgen ervoor dat potentiële klanten de weg naar jouw webshop beter vinden.

SEO-teksten schrijf je niet voor Google

SEO-teksten zijn bedoeld om zo hoog mogelijk te ranken op de zoekresultatenpagina’s van zoekmachines zoals Google. Toch is het absoluut niet de bedoeling om productteksten puur voor Google te schrijven. Daarom zijn de SEO-teksten van onze tekstschrijvers altijd speciaal voor jouw bezoekers geschreven. Google kan je teksten misschien wel geweldig vinden, als ze je bezoekers niet bevallen krijg je nog geen hogere omzet. Zoek bij het schrijven van SEO-teksten dus een goede balans tussen voldoen aan de behoeftes van de bezoeker en aan de wensen van Google. De ervaren schrijvers van Productteksten.nl voelen dit perfect aan.

De juiste zoekwoorden kiezen voor je productteksten

Voordat we zoekmachinevriendelijke productteksten schrijven, horen we eerst graag van jou op welke zoekwoorden ze moeten scoren. Heb je een commercieel bedrijf, dan is het wellicht slim om te kiezen voor zoekwoorden met daarin een koopintentie. Voeg woorden als kopen, laten maken of vergelijken toe en je zult zien dat je website beter converteert. Met zulke zoekwoorden haal je immers bezoekers binnen die hoogstwaarschijnlijk al op het punt staan om een aankoop te doen. Ook je productnaam doet het goed als zoekwoord in SEO-teksten. Kom je er niet uit? Wij geven je graag advies.

Productteksten zoekmachinevriendelijk maken

Heb je eenmaal de juiste zoekwoorden gevonden, dan verwerken onze tekstschrijvers ze zorgvuldig in de productteksten. Dit begint al op de resultatenpagina van Google. Het eerste wat je bezoekers hierop zien is natuurlijk de link naar jouw pagina. De titel van je tekst staat het meest prominent in beeld en moet daarom je belangrijkste zoekwoord bevatten, het liefst vooraan. Wat nog weleens wordt vergeten is om ook de URL en de meta-omschrijving van de pagina zoekmachinevriendelijk te maken. URL’s van goede SEO-teksten bevatten bijvoorbeeld de titel van je producttekst en geven dus al een indicatie van waar de pagina over gaat. De meta-omschrijving heeft geen directe invloed op de ranking in Google, maar kan wel bezoekers overtuigen om op de link te klikken. Maak ook eventuele afbeeldingen in je productteksten zoekmachinevriendelijk. Zeker voor webshops is dit heel belangrijk. Omdat de algoritmes van Google afbeeldingen niet begrijpen, is het van belang om in SEO-teksten duidelijk beschrijvende alt-tags aan een afbeelding toe te voegen. Wil je video’s toevoegen aan je productteksten, dan geldt hetzelfde.

Strategisch zoekwoorden plaatsen in je productteksten

Bij Productteksten.nl begrijpen we hoe mensen teksten lezen. De gemiddelde internetgebruiker leest niet, maar scant. Onze tekstschrijvers stemmen hun productteksten hierop af en plaatsen bijvoorbeeld zoekwoorden op strategische plekken. Naast de titel zijn dit de inleiding, de tussenkopjes en de laatste alinea. Een bezoeker is tevreden als hij op een webpagina vindt waar hij naar op zoek is. Daarom is het verstandig om de antwoorden op de vragen die hij heeft – en dus ook zijn zoekwoorden – in delen van de tekst te zetten waarvan de kans het grootst is dat hij ze leest. Het is echter belangrijk om de zoekwoorden waar de tekst op moet scoren niet te veel te gebruiken in SEO-teksten. Overmatig zoekwoordengebruik wordt door Google namelijk bestraft.

Een SEO-tekst is een relevante tekst

SEO-teksten die perfect zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines hoeven niet per se hoog te ranken. Vinden je bezoekers een tekst niks, dan verlaten ze je website vliegensvlug, wat voor Google een signaal is om hem als niet relevant te bestempelen. Daarom zijn goede SEO-teksten kwalitatief hoogwaardig en vooral ook relevant. Wij zorgen met onze productteksten dat jouw klant enthousiast en overtuigd wordt van jouw product. En vergeet niet: door het plaatsen van goede content stijgt je aanzien op het internet vanzelf. Als mensen jouw webshop goed vinden, zijn ze namelijk sneller geneigd om ernaartoe te linken vanaf hun eigen pagina of social media-account. En elke online marketeer weet dat zulke links je ranking in zoekmachines bevorderen. Gelukkig hebben onze tekstschrijvers veel ervaring met het schrijven van kwalitatief hoogwaardige overtuigende productteksten. Daarom zijn eigenlijk alle productteksten die wij schrijven automatisch al SEO-teksten.

Trek je eigen conclusie

Als je alles op deze pagina gelezen hebt dan weet je dat er maar één conclusie is. Professioneel geschreven productteksten zijn cruciaal voor het succes van je webshop. Het spoort bezoekers aan tot aanschaf van een product en helpt je website beter scoren in Google. Je geeft je concurrentie het nakijken.

Heb je een webshop? Dan zijn vakkundig geschreven productomschrijvingen de beste investering die je dit jaar kunt doen.

    Naam*

    E-mailadres*

    Telefoonnummer*

    Website

    Bericht