Productteksten voor alle soorten producten

Bij Productteksten.nl kiezen we voor ieder soort product een verschillende aanpak. Ieder product is immers gericht op een andere doelgroep. Onze tekstschrijvers beseffen dit maar al te goed als ze een producttekst schrijven. Ze zijn ervaren in het schrijven van productteksten voor een groot aantal verschillende soorten producten. Daarom kun je bij de tekstschrijvers van Productteksten.nl met al je opdrachten terecht; om wat voor soorten producten het ook gaat. Onze tekstschrijvers schrijven productteksten voor:

 • Seizoensproducten
 • Goedkope producten
 • Dure producten
 • Technische producten
 • Witgoed
 • Mode
 • Speelgoed
 • Verzorgingsproducten
 • Etens- en drinkenswaren
 • Diensten
 • Profielen

Schrijven voor de doelgroep

Zoals je ziet zijn de tekstschrijvers van Productteksten.nl van alle markten thuis en schrijven ze productteksten voor veel verschillende soorten producten. Logischerwijs hebben deze soorten producten ook allemaal hun eigen doelgroep. Gelukkig weten wij raad met elke mogelijke doelgroep. Als geen ander beseffen we dat de doelgroep voorop moet staan bij het schrijven van een tekst. Goede productteksten bieden precies datgene waarnaar de lezer op zoek is. Is dit niet het geval, dan haakt de lezer al gauw af. Daarom vragen wij ons voor het schrijven van een producttekst grondig af wat een potentiële klant moet lezen om tot aankoop over te gaan.

Seizoensproducten

Alle soorten productteksten brengen hun eigen aandachtspunten met zich mee. Seizoensproducten hebben bijvoorbeeld een korte deadline. Dit zijn producten die maar een bepaalde korte periode per jaar verkocht worden. Hierdoor is het belangrijk om de productteksten stipt op tijd te leveren om geen potentiële inkomsten mis te lopen.

Goedkope en dure producten

We passen onze productteksten aan de prijsgroep van de producten aan. Bij goedkope producten horen bijvoorbeeld korte productteksten. Zulke soorten producten leveren vaak relatief weinig op waardoor er ook een lager budget voor productteksten beschikbaar is. Bied je een groot aantal goedkope producten aan in je webshop, dan is het slim om teksten te laten schrijven voor aparte categoriepagina’s. Categoriepagina’s zorgen voor structuur en helpen je klanten de weg te vinden in je webshop. Bovendien zijn ze ontzettend goed voor je ranking als je er kwalitatief goede content op plaatst. Dure producten hebben andere productteksten nodig. Deze mogen veel langer zijn dan die voor goedkope artikelen. Dure producten worden vaak minder verkocht maar wel met meer winst. Daarom is er ruimte voor een langere tekst die het product aanprijst.

Technische producten

Voor technische producten zoals mobiele telefoons, televisies of verschillende soorten witgoed zijn specificaties enorm belangrijk. Dit betekent echter niet dat ze ook prominent in productteksten hoeven te staan. Door een wervend verhaal om ze heen te schrijven zorgen we pas echt dat specificaties klanten weten te overtuigen. Ze willen namelijk weten waarom de specificaties van het product voordelig voor ze zijn. Een complete lijst met alle specificaties plaatsen we liever in een apart blokje.

Mode

Voor online modewinkels schrijven we naast productteksten ook graag categoriepagina’s voor verschillende soorten kledingstukken. Voor kledingshops zijn deze uitermate geschikt en bovendien erg klantvriendelijk. Door het gebruik van verschillende tactieken schakelen we eventuele schuldgevoelens die een potentiële klant heeft bij het kopen van een kledingstuk uit. Voor productteksten voor modeproducten kunnen we werken met strakke deadlines om te anticiperen op snel wisselende assortimenten.

Speelgoed

Speelgoed is in principe bedoeld voor jonge kinderen, maar productteksten over speelgoed natuurlijk niet. Meestal zijn het ouders die online speelgoed bestellen. Daarom schrijven we graag productteksten speciaal voor hen en houden we rekening met hoe veilig, verantwoord en educatief verschillende soorten speelgoed zijn. Hetzelfde geldt voor andere soorten producten voor kinderen en baby’s.

Verzorgingsproducten

Bij verzorgingsproducten passen productteksten die op een positieve manier de werking en de effecten ervan beschrijven. Door het geven van korte tips en trucs overtuigen we de klant waarom hij of zij het product nodig heeft.

Etens- en drinkenswaren

Als het gaat om verschillende soorten etens- en drinkenswaren zijn de ingrediënten die erin zitten belangrijk voor de klant. Net als bij specificaties van technische producten plakken we echter niet simpelweg een lijstje van ingrediënten in de producttekst. Liever vertellen we de klant wat die ingrediënten doen voor de smaak van het product.

Diensten

Sommige websites bieden geen producten maar diensten aan. Toch hoeven teksten voor beide soorten sites niet zoveel van elkaar te verschillen. Diensten moeten immers ook gewoon verkocht worden. Dit geldt ook voor profielen, zowel van bedrijven als van personen. Onze tekstschrijvers zijn ervaren in het schrijven van originele, persoonlijke en wervende profielteksten voor websites. Zij weten hoe ze een potentiële klant overtuigen om voor jou te kiezen en niet voor een concurrent.

Trek je eigen conclusie

Als je alles op deze pagina gelezen hebt dan weet je dat er maar één conclusie is. Professioneel geschreven productteksten zijn cruciaal voor het succes van je webshop. Het spoort bezoekers aan tot aanschaf van een product en helpt je website beter scoren in Google. Je geeft je concurrentie het nakijken.

Heb je een webshop? Dan zijn vakkundig geschreven productomschrijvingen de beste investering die je dit jaar kunt doen.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Website

  Bericht